Aveo AI

En ordlista för AI debatten

Anna Häggblom
Feb 08, 2024By Anna Häggblom

AI blir alltmer integrerad i vårt vardagsliv och vi tycker att det är viktigt att vi utvecklar en gemensam förståelse och ett gemensamt språk för att diskutera AI på ett bra och utvecklande sätt. Denna artikel introducerar en ordlista, skapad för att förenkla och förtydliga kommunikationen kring AI. Vi har inkluderat en version som förklarar AI ord för barn i 10-års åldern. 

Ordlistan är en levande resurs som växer och utvecklas tillsammans med oss på AveoAI och AI-teknologin. Den innehåller en mängd termer och begrepp som ofta förekommer i diskussioner om AI, från grundläggande koncept till mer avancerade ämnen. Målet är att göra dessa termer tillgängliga och förståeliga för alla, oavsett tidigare kunskaper i ämnet. Nya ord lägs till vart efter. Saknar du centrala ord i listan? Hör gärna av dig! 

Genom att dela och sprida denna kunskap hoppas vi bidra till en mer informerad och insiktsfull dialog om AI, och därigenom främja en mer inkluderande och förstående framtid där teknologi spelar en central roll.

Du hittar vår ordlista här